29 Eylül 2015 Salı

Öksüzler Treni

Bazen içinizdeki çocuk geçmişinizde hapsolur ve siz o çocuğu kurtarmak için tüm umutlara sımsıkı sarılırsınız…
1854-1929 yılları arasında Amerika'da öksüz kalan veya terk edilen çocukların yeni bir aile edinebilmeleri için ülkenin çeşitlitren istasyonlarında durarak kendilerini beğenecek aileleri bulmalarını konu edinen gerçekçi ve sürükleyici bir hikaye. Kulağa hoş bir hizmetmiş gibi gelen bu seyahatler aslında içinizi acıtacak olaylarla dolu. Ailesini kaybeden ve umutsuz bir dünyada yapayalnız kalan bu çocukların tek umudu öksüzler treni. Kim bilir hangi istasyonda hangi aile onları ne amaçla sahiplenecek. Evlatlık alacak ailelerin amacı çocuk sahibi edinmek gibi görünse de asıl amaçları kendilerine hizmet edecek birini bulmak. Bu küçük öksüzlerden kimi hizmetçi, kimi çocuk bakıcısı kimi çiftlik çalışanıolacak.
Hikayemizin kahramanı Vivian Daly 1929 yılında ailesi ile birlikte yokluk nedeniyle İrlanda'dan Amerikaya göz etmiş, ancak bir yangın sonrası ailesini kaybetmiş ve kendisi gibi sahipsiz kalan çocuklarla birlikte yeni bir aile edinebilmesi için öksüzler trenine bindirilmiştir. Kendisini evlatlık edinen koruyucu aile ve sonrasında yaşadığı kötü olaylar küçük bir kız çocuğuna göre çok ağır olmasına rağmen üstensinden gelmiş ve şu anki ismini veren ailede mutluluğu yakalamıştır. Bu olayların arasında çok güzel bir tesadüf vardır ki hayatının dönüm noktalarından birisi olmuştur. Öksüzler treninde başlayan ve yıllar sonra hayatına yön veren bu tesadüfü kitabı okuduğunuzda öğrenmiş olacaksınız.
Hikayemizin diğer bir kahramanı olan ve Vivian gibi koruyucu aile tarafından sahiplenen ancak asi bir genç olması nedeniyle sürekli sorunlar çıkartan 17 yaşındaki Molly Ayer, artık 90 lı yaşlarınısürmekte olan Vivian ile tanışmış ve kamu hizmeti gereği Vivianın anıları ile dolu olan çatı katını temizleme hizmetini yapmış ve asi olan yaşam tarzı farklı bir yöne doğru sürüklenmiştir.

Bence okumaya değer bir kitap, ben beğendim. İnternette bulmuş olduğum ilgili resimleri de kitabı okurken hafızanızda canlanmasına küçük bir katkı olması için ekledim.
Sevgilerimle...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder